top of page
Changestartshere_weerbaarheid.jpg

weerbaarheids

training

Deze weerbaarheidstrainingen zijn gebaseerd op het feministisch Reflexmodel uit de jaren 1990. Ze verbinden mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid.

Ik actualiseerde de training zodat die inclusief is naar trans en non binaire personen.

Ik leg ook de link met algemene structuren van onderdrukking.

De basis: het Reflexmodel

Het Reflexmodel gaat ervan uit dat in een patriarchale samenleving bepaalde rollen geïnstaleerd, aangeleerd en bevestigd worden: vrouwen zijn passief, moeten glimlachen en moeten 'veroverd worden'. Welke invloed dit heeft op wie we zijn, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen? Durven we al eens  'nee' zeggen, of zelfs roepen? Hoe gemakkelijk dringt er iemand in onze persoonlijke ruimte binnen? Hoe klein voelen we ons soms? 

Extra doelgroep

Ook voor non-binaire en trans personen spelen er socialisatieprocessen en zijn er reacties van de omgeving/buitenwereld op wat afwijkt van de norm. Ik maakte de trainingen ook inclusief naar hen toe.

Extra inhoud

  • Ik zie deze reflex-trainingen als basis om samen dieper en breder te graven. Daarom voegde ik verschillende stappen toe.

  • Ik kan ook met een gemengd team aan de slag, tesamen met een cofacilitator, waarbij we de groep een stuk van de dag opsplitsen in veiligere groepjes o.b.v genderidentiteit. Een aanrader wanneer je het wil hebben over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.  

Changestartshere_weerbaarheid.jpg

Duur

deze training  duurt een volledige dag (10h-17h)

Praktisch

ruimte met houten vloer of matten en met voldoende privacy

wat

ik OOK doe

Changestartshere_Aalst.jpg
VOOR MENSEN IN ARMOEDE

Vanuit mijn jarenlange ervaring met trajecten bij Vierdewereldgroep Aalst, en mijn projectwerk in armoedevereniging de Ruimtevaart, ontwerp ik trainingen en trajecten op maat van mensen in armoede. 

Changestartshere_duurzaambankieren
VOOR LEERLINGEN
EN LEERKRACHTEN
BSO & TSO

We keren de standaard om en vertrekken van inhoud,  methodieken en kaders die werken voor leerlingen BSO, en vandaaruit extrapoleerbaar zijn naar TSO en ASO. Als multiplicator geven we Train de Trainers aan leerkrachten. Omdat iedereen recht heeft op leren.

-i.s.m. Ines van Kanttekening

Changestartshere_vertrouwensoefening.jpg
VOOR IEDEREEN DIE VERANDERING WIL

Ben je op zoek naar een workshop, training of traject op maat voor jouw vereniging, team, organisatie, vrijwilligersgroep?

Dat kan!

Aanvragen doe je hier

WAT IK DOE VOOR WIE
bottom of page